Mijn favorieten

ReferentiesLees ook de beoordelingen op Funda


 

De heer D. van Cleef, De Meern. Verkoop appartement aan de Nirrewortel:

 

Vakkundige en toegewijde makelaar die de verkoop van A tot Z begeleidt voor een zeer schappelijk tarief.

 

 

 

Remco en Marieke Jonker, aankoop woning in Utrecht:


Met Anno van den Berg als aankoopmakelaar hebben wij onze woning in Utrecht gekocht. Dit was in een tijd waarin de druk op de Utrechtse woningmarkt in rap tempo toenam. Daarnaast verwachtten wij een kindje, waardoor wij binnen aanzienlijke tijd een woning wilden kopen. Anno van den Berg heeft ons daar op een prettige en deskundige manier bij geholpen. Anno van den Berg maakte -naast de bezichtiging- in korte tijd een uitgebreide analyse van de woning en omgeving. De adviezen daarbij waren goed onderbouwd en lieten een heldere afweging zien tussen prijs en kwaliteit, zonder nuchterheid te verliezen door de 'gekte' op de woningmarkt. Ook een heldere communicatie over de tarieven.
Wij kijken zeer tevreden terug op onze zoektocht naar een woning met Anno van den Berg als aankoopmakelaar. Een aanrader!

 

 

 

Mevrouw Tsoi, De Meern. Verkoop appartement aan de St. Pietersberg: 

 

Via Netwerk Makelaardij heb ik mijn appartement in De Meern verkocht. Anno van den Berg is een betrouwbare makelaar, die
heel netjes werkt. Hij gaf goed en eerlijk advies omtrent de verkoop van mijn huis. De verkoop verliep zo prettig dat wij
hem ook hebben ingeschakeld voor de opleverkeuring van het nieuwe huis. Kortom, een zeer aan te raden makelaar

  

 

Een zeer uitgebreide referentie. Gegevens op verzoek van cliënt op aanvraag. Aankoop van een woning in Leidsche Rijn:


Het aankopen van een huis is een spannende, maar wat ons betreft vooral leuke aangelegenheid. Kijken op Funda, veel foto's kijken, huizen vergelijken en in ons geval minstens een dozijn bezichtigingen. Een aantal jaren geleden kochten wij ons eerste huis, een appartement in Leidsche Rijn - Utrecht. Een aankopend makelaar was wat ons betreft overbodig. Het betrof een relatief nieuw huis onder GIW garantie, de prijzen van soortgelijke appartementen waren redelijk transparant en de financiën konden wij prima zelf overzien. Na wat onderhandelen via een verkopend makelaar waren wij de bezitters van een appartement.

 

Met de komst van kinderen veranderden ook onze woonwensen. We gingen op zoek naar een woonhuis in de buurt. Door onze ervaring bij de aankoop van onze eerste woning waren we nu ook absoluut van mening dat een aankopend makelaar in onze specifieke situatie geen toegevoegde waarde zou leveren. Op dat moment konden we niet vermoeden dat Netwerk Makelaars een cruciale rol zou gaan spelen bij de aankoop van ons huis.

 

Ook bij de aankoop van ons tweede huis werden vele bezichtigingen gedaan. Op speciaal advies van één van de verkopend makelaars in Leidsche Rijn, werd ook een ruime woning bezichtigd die in theorie voldeed aan alle wensen.

 

Maar door de inrichting en de slechte afwerking waren we niet meteen enthousiast. “Je moet er door heen kijken”, zo werd ons verteld. Nu zouden wij dat ook zeggen als we een huis willen verkopen, maar toch zagen wij in dat dit huis wel eens helemaal bij ons zou kunnen passen. Daarnaast was de woning onlangs 35.000 euro in prijs gezakt. Om ons over de streep te trekken liet de verkopend makelaar doorschemeren dat er nog wel eens flink wat van de vraagprijs af zou kunnen. Op zich klonk dit als muziek in de oren, maar we vonden dit ook wel vreemd.

Dit was voor ons het punt dat we besloten geen overhaaste beslissingen te nemen. We hadden professionele hulp nodig, iemand die kritisch en objectief naar dit huis kon kijken. We maakten afspraken met enkele aankoop-makelaars. Stuk voor stuk hadden ze een prima verhaal over de toegevoegde waarde van een aankopend makelaar.

 

Waarom kozen we voor Anno van den Berg? Met name de persoonlijke benadering sprak ons aan. Anno van den Berg kwam enerzijds deskundig en betrouwbaar over, maar anderzijds was hij juist erg enthousiast om deze woning samen met ons te bekijken en eventueel aan te kopen. Anno was bereid te werken met een vaste prijs voor zijn diensten. Omdat we geen ervaring hadden met een aankopend makelaar was dit voor ons een geruststellende gedachte. Anno was ook duidelijk over de diensten die hij ons specifiek aanbood:

 • Beoordelen van de woning

 • Bieden en onderhandelen

 • Beoordelen koopakte en akte van levering

 • Eindinspectie voorafgaand aan levering

 

Op alle vier gebieden heeft Anno onze verwachtingen overtroffen.

 

Beoordelen van de woning

De beoordeling van de woning vond niet alleen plaats door de bezichtiging, maar ook door gedegen onderzoek. Enkele zaken die ons positief verrasten:

 • Recherche bij de gemeente, inclusief bestemmingsplannen van nabij gelegen woningen. Het bleek dat het huidige bestemmingsplan garantie geeft op het huidige vrije uitzicht.

 • Onderzoek naar plannen met betrekking tot verkeer in Leidsche Rijn. We wisten bij voorbaat dat de straat functioneert als een zogenaamde secundaire as. Dit betekent dat we geen verkeersremmende maatregelen kunnen verwachten.

 • Herberekening van het aantal vierkante meters op basis van de plattegronden in de brochure en later op basis van de bezichtiging van de woning. Het bleek dat het aantal aangeboden vierkante meters ruim overschat was.

 • Het berekenen van de waarde van de woning. Op basis van een begrijpbaar rekenmodel werd de waarde van de woning ingeschat op basis van onder andere oppervlakte, de staat van de woning en het prijsniveau van vergelijkbare woningen in de buurt (zowel vraagprijs als uiteindelijke verkoopprijs).

 • Uitgebreide, maar ook begrijpelijke informatie over bodem, erfpacht, appartementsrecht voor de parkeerplaats en de oorspronkelijke aankoopprijs van de eerste bewoner.

 • Ondanks het feit dat wij de woning al twee keer uitgebreid hadden bekeken, vond Anno enkele “vlekken” op het plafond die zouden kunnen duiden op lekkage. Dit bleek later onschuldig te zijn. Een inspectie van de kruipruimte licht wellicht ook voor de hand, maar ook deze hadden wij nog niet eerder geïnspecteerd op eventueel water. Ook hier was gelukkig geen probleem.

 

Maar achteraf gezien was de grootste toegevoegde waarde van onze aankopen makelaar het natrekken zogenaamde hypothecaire berichten. Naast de hypotheekverstrekker bleek er een tweede partij te zijn die een beslag op het huis had gelegd. Wettelijk gezien kan een woning in deze staat niet verkocht worden. Dit gegeven heeft de aankoop behoorlijk gecompliceerd gemaakt, het beslag op dit huis moest immers opgeheven worden voordat een eventuele overdracht plaats kon vinden. Zonder de oplettendheid van Netwerk Makelaardij hadden wij ons wellicht in een avontuur gestort met mogelijkerwijs zeer vervelende financiële gevolgen.

 

Bieden en onderhandelen

Ondertussen hadden we besloten dat wij graag een bod op dit huis wilden doen, maar gezien de situatie niet tegen elke prijs. Op basis van onze wensen en het vooronderzoek hebben we in een persoonlijk gesprek een onderhandelingsstrategie besproken. Anno stelde een openeningsbod voor dat aanzienlijk lager was dan wij op het eerste gezicht aan zouden durven. Maar Anno had heldere argumenten bij zijn bod, dus gingen wij natuurlijk akkoord.

Ieder bod dat Anno voor ons deed vond plaats per e-mail. De hoogte van het bod (of eigenlijk de laagte) was duidelijk beargumenteerd en gekwantificeerd met cijfers uit het rekenmodel. De verkopend makelaar reageerde meestal telefonisch, iets dat voor ons minder inzichtelijk was.

Na enkele spannende dagen was de koop rond. We konden de woning aankopen voor nog eens 35.000 euro onder de vraagprijs.

 

 

Beoordelen koopakte en akte van levering

Op advies van Anno, hebben wij in de koopakte een aantal zaken laten veranderen:

 • Ontbrekende gegevens zoals bijvoorbeeld de notaris en bedrag aan roerende zaken.

 • Een extra clausule met betrekking tot het ontbinden van de koopakte in verband met het beslag op het huis.

 

Zonder de wijzigingen lag het risico van het beslag (tienduizenden euro’s) geheel aan onze kant.

 

Eindinspectie voorafgaand aan levering

Aangezien het opheffen van het beslag op het allerlaatste moment plaats kon vinden, was de uiteindelijke levering voor ons een zenuwslopende ervaring. Het was een enorme geruststelling om een deskundige en betrokken partij als Netwerk Makelaardij achter ons te hebben staan. Uiteindelijk heeft de levering plaatsgevonden in overeenstemming met het koopcontract.

Bij de uiteindelijke levering bleek de magnetron defect. Wat moet je in zo’n situatie doen? Anno hielp ons voor de laatste keer uit de brand. Dit maal was er gelukkig wel een eenvoudige oplossing, de stekker zat niet in het stopcontact.

 

 

Lees ook de beoordelingen op Funda